×

Notis

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Os

{gallery}Os{/gallery}

 

 

Chalet ni terletak di Kota Lama Kanan, kira-kira 2KM dari Bandar Besar Kuala Kangsar, Perak  dan lebih 12 KM dari Kg Kubang Pekan. Chalet ini diusahakn oleh pelakon dan pelawak terkenal iaitu Arwah Mr.Os. Beliau berasal dari kg tersebut dan chaletnye menjadi terkenal dan tumpuan pelancong kerana suasana kampung yang aman dan damai.Harga penginapan juga sangat berpatutan iaitu sekitar RM 80.00 ke RM 150.00 semalam.

 

Sila hubungi pengurus chalet, En. Sabki (012 635 0897 atau 019 457 0897) bagi tujuan tempahan chalet.

Di kawasan Kampung Kubang Pekan terdapat beberapa tempat pelancongan yang sering dikunjungi oleh pelancong- pelancong. Kampung Kubang Pekan terletak di daerah Kuala Kangsar iaitu lebih kurang 20 minit ke pekan Kuala Kangsar.

Kuala Kangsar adalah merupakan Bandar DiRaja dan bersejarah bagi negeri Perak Darul Ridzuan. Kuala Kangsar juga merupakan kawasan pelancongan yang mempunyai pelbagai produk-produk tempatan dan IKS ( Industri Kecil dan Sederhana )yang menarik. Terletak kira-kira 48 kilometerke utara dari Ipoh. Kuala Kangsar mendapat nama bersempena pokok kangsar yang tumbuh di tebing sungai dan juga terdapat versi mengatakan terdapatnya 99 anak sungai dan kurang 1kepada seratus, iaitu melalui sebutan Kuala Kurang Sa. (source:internet)

Gambar dibawah merupakan antara tempat pelancongan yang menarik di Kuala Kangsar.